Sommarbad

Huvudstabadet och Svedenbadet öppnar preliminärt 15 juni

På grund av Corona-pandemin senareläggs öppningen av Huvudstabadet och Svedenbadet preliminärt till den 15 juni. Vi förstår att det är en besvikelse för många. Solna stad och BeFair bevakar och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Några uttalade riktlinjer just gällande utomhusbassänger finns i dagsläget inte, men en senareläggning av öppnandet bedöms i nuläget dock vara det mest ansvarsfulla.

Vårstädning Svedenbadet

Carousel imageCarousel imageCarousel image

Huvudstabadet renoveras

Under hösten-vintern-våren 2019/2020 renoverar Solna stad bassäng mm.

Huvudstabadet

Huvudstabadet är ett av regionens större utomhusbad med två uppvärmda bassänger, en stor 50-meters och en mindre barnbassäng. Badet ligger vid Huvudsta strandpromenad intill Ulvsundasjön, nära Huvudsta gård. Här finns också omklädningsrum med bastu och dusch och en bra servering.

Huvudstabadet sommaren 2018

Skolor & fritids

Skolor, förskolor och fritids betalar 25 kronor per besökare om gruppen är minst fem personer.

Simskola

Vi samarbetar med Solna Sundbybergs Simsällskap 04 (SS04) gällande simskolor. Information om SS04:s simskolor finns på föreningens hemsida, HÄR .

Åldersgräns barn

Vi har åldersgräns på 12 år för bad utan förälder eller annan myndig medföljande. Vi följer konsumentverkets riktlinjer för säkra bad.

Svedenbadet

Svedenbadet är ett mysigt barn- och familjevänligt utomhusbad i Bergshamra, omgivet av stora gräsytor. Där finns också ett litet trevligt café.

Nostalgi Svedenabadet

Från en av våra stammisar på Svedenbadet har vi fått bilden nedan. Den föreställer två av premiärbadarna på Svedenbadet den 16 juni 1978. Det mesta är sig ganska likt, men vattnet var inte uppvärmt på den tiden.

Svedenbadet 1978

Priser Huvudstabadet och Svedenbadet

Hitta Huvudstabadet

Huvudstabadet ligger i Huvudsta cirka 800 meter från tunnelbanestationen och lätt tillgängligt också med cykel och bil.

Telefon kassan 010-177 10 09

Hitta Svedenbadet

Svedenbadet ligger i Bergshamra cirka 800 meter från tunnelbanestationen. Parkeringsmöjligheterna är begränsade.

Telefon kassan 010-177 10 05